fbpx

Ayurveda

the way of Life

Om Ayurveda

Ayurveda har sitt ursprung i Indien för mer än 5000 år sedan och är det äldsta kontinuerligt praktiserade hälsovårdssystemet i världen. Dragit från en förståelse av naturens rytmer och lagar, är Ayurveda byggd kring de fem elementen av eter, luft, eld, vatten och jord.

Det förstås i Ayurveda att människor som naturliga varelser styrs av samma regler och lagar som alla andra naturliga varelser. Om vi ​​väljer att ignorera dessa lagar börjar obalanser att dyka upp. Dessa obalanser är föregångaren till disharmoni och sjukdom i sinnet och kroppen. Detta system av medicin förstår våra djupaste förbindelser med hela universum och påverkan av de energier som utgör detta universum. Vi betraktas som en mikrokosmos av makrokosmen.

Ett ayurvediskt tillvägagångssätt behandlar varje individ, med beaktande av sina egna unika psykologiska, emotionella och fysiska förhållanden. Obalanser i kroppen utvärderas genom elementets system. Eftersom våra världar och kroppar ständigt anpassar sig till nya miljöer, när dessa miljöer blir obalanserade känner vi oss på något sätt.

Målet med Ayurveda är att lära människor hur man uppnår optimal hälsa genom en djupare förståelse för sig själva och sin egen speciella natur i förhållande till världen runt dem. Det är ett system som bygger på naturlig helande genom att stärka kropp, sinne och ande och låta kroppens egna naturläkningsmekanismer arbeta till sin fulla potential.

Ayurvedic Doshas

Tridosha

Doshas definieras som energiska principer som styr kroppens fysiologiska funktioner. Det finns tre Doshas: Vata, Pitta, Kapha. Hälsa finns när det finns en balans mellan dessa tre grundläggande kroppsdoshas.

Learn More

Ayurvedisk massage

Abhyanga is an ancient Indian Ayurvedic oil massage therapy for healing and detoxifying Body, Mind, and Spirit. Denna ayurvediska detox och stressreducering terapi utförs av växtbaserade oljor. Den innehåller en aromatisk kombination av oljor beredda med örter värms och blandas till din Dosha typ. Lymfatisk stimulering med ayurvediska växtbaserade oljor hjälper pressa ut giftiga ackumulering från kanaler.

Höjdpunkten i ayurvediska massage är de oljor som används – väsentliga för att eliminera friktion och att sprida värme jämnt genom kroppen. Dessa oljor är medicinerad för att balansera dosha energier – sesam, kokos och senap / olivolja används för att stabilisera dominerande Vata, Pitta, och Kapha respektive. Syftet med en ayurvedisk massage är att hjälpa till att bryta ner och ta bort gifter i kroppen, stärka muskeltonus och bistå i avslappning och föryngring av kroppen. Massage ger också näring åt kroppen, hjälper till att sova mönster, förbättra cirkulationen och stärka kroppens tolerans av sjukdomar.

Herbal bundle (Kizhi treatment)

Kizhi är en ayurvedisk behandling där varma kataplasmerna fyllda med växtbaserade oljor, pulver eller medicinska hopkok appliceras och masseras över kroppen. De naturliga helande örter krossas och buntas i muslin duk för att bilda boluses. Varma kataplasmer används för att massera kroppen (eller specifika delar), för att framkalla sudation (svett).

Podikizhi hjälper till att bota ‘Kapha-Vata’ dominerande villkor för artrit, ryggsmärtor, förlamning, och muskulös smärtor. Denna behandling är användbar för att lindra djupt sittande spänning, öka cirkulationen, lossa byggs upp gifter, stärka muskelvävnad och befria kroppen från överskott Kapha. Det är föreskrivet för sjukdomar där det finns vitiation av kapha, tyngden av kroppen, extremiteter, och fetma.

Kizhi främjar lindrar stress, och behandlar artros. Det har också varit minister för dem med spondylosis och idrottsskador till följd av mjukdelsinflammationer och ledvärk.

Deep tissue massage

En intensiv behandling som fungerar på neuromuskulära vävnader, stärker nervsystemet och tonar kroppen. Den starka och kraftfulla massage med djupt tryck som används i stroke hjälper den mycket stressade kroppen och hjälper även till vid viktminskning. Det toner musklerna och hjälper till att bli av med djupt rotade gifter.

På grund av stress och andra faktorer, lagret av bindväv som täcker och interpenetrates kroppens muskler och ben-den fascia-ofta tempus upp, vilket resulterar i muskelknutor och en smärtsam uppbyggnad av mjölksyra. Deep-vävnad massage syftar till att värma upp fascia och släppa de ackumulerade toxiner. För att uppnå detta, terapeutens fingrar, tummar, och armbågar rör sig längs kroppen i långsamma, avsiktliga slag, tillämpa tryck att tränga bortom ytliga muskellager. Även om intensiteten kan producera vissa obehag, djup-vävnad massage bör fortfarande vara avkopplande; målet är trots allt att lindra spänningen mellan musklerna och deras konstiga rumskamrat, skelettet.

Foot & Leg massage

De uråldriga läkande traditionerna i öst, särskilt den ayurvediska traditionen, lägger en lika stor vikt på fötterna. Ayurvedisk fotmassage använder växtbaserade oljor med sina egna individuella terapeutiska fördelar för att effektivt kombinera in i rörelsen av energi i massage. Med många nerver från vitala organ som slutar i fötterna, fotmassage gynna hela kroppen rendering vitaliserad energi, förstärkt blod och lymfcirkulationen, stärka och återställa nerver, förbättra huden och lindra stress. Genom att stimulera vitala punkter (marma) uppnås en balans mellan “doshas”, vilket resulterar i homeostas, ett tillstånd när alla kroppens system arbetar i harmoni med varandra för att åstadkomma ett tillstånd av balans. Den läkekraft Ayurvediska behandlingar har vetenskapligt bevisats av flera studier. Forskning har visat att ayurvediska fotmassage effektivt kan läka huvudvärk och migrän.

Huvudmassage

Ayurvedisk huvudmassage fokuserar på axlar, nacke, och huvud, de områden som är mest utsatta för stress och spänningar. Huvudmassagen framkallar ett tillstånd av lugn, lugn och lugn och främjar höga nivåer av vakenhet och koncentration. Huvudmassage kan också användas för att stimulera hårväxt, förbättra koncentration, och lindra migrän smärta. Baserat på ayurvediska principer och tryckpunkter i kombination med specifika massagetekniker, som appliceras på huvud, nacke, axlar, och rygg, lättar denna extremt avslappnande massage bort spänningar och rensar energi blockeringar, medan chakra ombalansering på de högre chakran läker och återställer kroppens naturliga energiflöde resulterar i en känsla av balans och föryngring fysiskt, mentalt och känslomässigt. Huvudmassage kan vara den mest avslappnande behandlingen och när den kombineras med nack- och axelbehandlingar.

Neck, shoulder and back massage

Det är en mycket effektiv ayurvedisk oljemassage inriktad på de mest problematiska delar av kroppen som är rygg, nacke, och axlar. Varm olja används för att massera “marma punkter”, nodpunkter eller de tidpunkter av energiflödet i kroppen. Det är inte ett tryck, men mild och lugnande massage. Massage ökar produktionen av blodkorporler och antikroppar som skyddar kroppen från virus och sjukdomar. Det vitaliserar kroppen, efterblivna processen med åldrande och ger vitalitet. Det förbättrar funktionen av muskler, mjukar upp hyn och har en gynnsam effekt på hudens kvalitet. Det har använts för att hålla god hälsa villkor, bättre sömn och livslängd i tusentals år.